Вучић: Закон није противуставан, али да идемо на измене

Председник Србије Александар Вучић предложио је данас мештанима Горње Недељице да би, пре него што би потписао закон о експропријацији, за шта је крајњи рок 10. децембар у поноћ, пробао да се направи нови закон о изменама и допунама.

“Мој предлог је да пробамо да направимо нови закон о изменама и допунама закона, да иде по хитној процедури у Скупштину, да можемо да га усвојимо пре Нове године.

Ако можемо да се договиримо око измена са људима одавде, ако не да изменама вратимо стари закон, као да нема измена. То би де факти значило да закон не би важио“, објаснио је он одговарајући на питања мештана.

Само не могу да се играм са Уставом Србије да имате у виду, поручио је он.

Вучић је нагласио да закони који су усвојени немају никакве везе са Рио Тинтом.

“Потписао сам закон о референдуму, он је усклађен са Уставом И највишим европским вредностима. Не пада ми на памет да га мењам. И закон о експропријацији је у складу са Уставом, али постоје норме које бих сам критиковао”, рекао је он.

Указао је да је држава испала нефер, на пример, према Чачанима у односу на Крушевљане, јер је у Крушевцу плаћала квадрат 105 динара, а у Чачку 80 динара.

“Ако смо дали 105 динара за Моравски коридор у Крушевски, морали смо И у Чачку да дамо исту своту, али смо се руководили законом, јер Пореска управа је тако проценила. Онда разумем гнев људи у Чачку, који кажу што сте давали тамо толико а овде мање”, додао је он.

Истакао је да се њему у закону није допао ни рок од само пет дана ако неког оставите без личне имовине, али је експропријацију, ако хитност, налаже потребна мера. „Држава је настала на рударству, мора да гради путеве, али и да плати ако узме нешто, И држава плаћа и то више него што је државна цена, иако је свима то увек недовољно“, поручио је Вучић мештанима који су данас разговарали са њим.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.