„Wacker Neuson“ обележио 17 година пословања у Крагујевцу

Немачки произвођач лаке и компактне грађевинске опреме и машина „Wacker Neuson“ обележава 17 година пословања у Крагујевцу.

Руководство компаније је овом приликом представило изазове са којима се суочава и планове који укључују изградњу додатних капацитета, као и фабрику готових производа.

У компанији „Wacker Neuson“ подсећају да је за 17 година пословања, мала радионица од пар стотина квадрата у којој је започет посао, прерасла у фабрику чије се операције одвијају на две локације.

Прошле године почела је са радом нова производна хала, а овом инвестицијом вредном више од 20 милиона евра, компанија је проширила своје пословање у Србији и обезбедила дугорочну стратегију развоја у Крагујевцу.

Компаније попут ове су од посебног су значаја за привредни и економски развој града, а одлука Wacker Neuson-а да реинвестира потврђује да Крагујевац може да одговори потребама и домаћих и стварних инвеститора.

„Wacker Neuson“’ послује у Крагујевцу од 2007. године и тренутно запошљава око 500 људи.

Део је „Wacker Neuson“ групе, међународне мреже компанија, са централом у Минхену и производним и развојним центрима у Немачкој, Аустрији, Сједињеним Америчким државама, Србији и Кини.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *