За асфалтирање сеоског пута у Маслошеву 39 милиона динара

У асфалтирање сеоског пута у Маслошеву биће уложено 39 милиона динара.

Од око четири километра пута ширине три метра до сада су асфалтирана скоро два.

Инвеститор је Јавно предузеће „Путеви Србије“, а извођач Предузеће за путеве Крагујевац. Са динамиком радова данас се упознао и градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

Лош сеоски пут годинама је био један од највећих проблема мештана Маслошева.

С обзиром на то да се становници овог краја претежно баве гајењем воћа и његовом продајом, добра саобраћајна инфраструктура за њих представља основну везу са потенцијалним купцима, односно пословним партнерима. Због тога је уређење ове саобраћајнице, дуге нешто више од четири километра, за мештане Маслошева од великог значаја.

Са димаником радова на овом сеоском путу упознао се и градоначелник Крагујевца Никола Дашић. Он је овом приликом нагласио да је циљ локалне самоуправе да равномерно развија и градско и сеоско подручје.

Вредност радова је 39 милиона динара. Инвеститор је Јавно предузеће „Путеви Србије“, а извођач Предузеће за путеве Крагујевац. Завршетак се очекује до краја јула.

У Маслошеву постоји стотинак домаћинстава, а мештани кажу да би требало унапредити услове за живот на селу, како млади не би одлазили.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.