За пројекте омладинске политике град обезбедио два милиона динара

За финансирање и суфинасирање 13 пројеката удружења и организација у области омладинске политике из овогодишњег градског буџета су издвојена два милиона динара.

Уговоре са добитницима средстава, у име локалне самоуправе, данас је потписао Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом.

На Конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката удружења и организација у области омладинске политике на територији града Крагујевца за 2021. годину приспело је 19 предлога.

Комисија је одабрала 13 најбољих који ће бити реализовани у циљу побољшања друштвеног положаја младих.

Локална самоуправа константно ради на унапређењу положаја младих, о чему, између осталог, сведочи формирање Савета за младе града Крагујевца, али и низ других активности које реализује у самостално или у сарадњи са партнерима.

За финснирање и суфинансирање нових идеја град је обезбедио два милиона динара.

Међу добитницима средстава су Ромски информативни центар, Омладинска организација Шумадије, Клуб акцијаша и волонтера и друга удружења која се баве омладинском политиком.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *