За боравак деце у приватним вртићима 5.278 динара

Економска цена боравка деце у приватним вртићима у Крагујевцу од 1. септембра износиће 19.000 динара, што значи да ће родитељи уместо досадашњих 3.450 плаћати 5.278 динара месечно.

Договор о формирању јединствене цене постигнут је на састанку власника 12 приватних предшколских установа, а разлог је, кажу, подизање квалитета услуга.

У приватним вртићима наглашавају да су задовољни досадашњом сарадњом са локалном самоуправом која под истим условима субвенционише боравак деце у свим вртићима, без обзира на то ко је њихов оснивач.

Власници 12 приватних предшколских установа у Крагујевцу одлучили су да формирају јединствену цену боравка деце у вртићима.

То, како кажу, практично значи да ће сви родитељи који упишу дете у приватни вртић месечно издвајати исту суму новца, без обзира на то за коју су се предшколску установу определили.

У приватним предшколским установама, за радну 2018/2019 годину, места има за 2.600 малишана. Нова јединствена цена подразумева унапређење квалитета услуга, који би за родитеље требало да буде пресудан фактор приликом одабира вртића у који желе да упишу своје дете.

У приватним вртићима наглашавају да су задовољни досадашњом сарадњом са локалном самоуправом која под истим условима субвенционише боравак деце у свим вртићима, без обзира на то ко је њихов оснивач.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

2 thoughts on “За боравак деце у приватним вртићима 5.278 динара”

  1. “Договор о формирању јединствене цене постигнут је на састанку власника 12 приватних предшколских установа”

    Kako se ovo zakonski tretira, kao kartel???

    A najviše volim da čujem ovako preciznu formulaciju razloga poskupljenja: povećanje kvaliteta usluge??!! bolje ne može, jer ga neće ni biti

  2. Sve bi to bilo super ali… Jutros (20.08) u Gradskoj upravi za vanprivredne delatnosti dobijam obaveštenje da su subvencije obezbeđene samo za one koji ih već imaju a da mi roditelji koji ove godine nismo dobili državne vrtiće možemo da se slikamo… ili da platimo punu cenu, pošto postoji verovatnoća da grad neće davati nove subvencije ove godine ili da će ih dati vrlo malo… Znači idemo na posao i radimo da bismo skoro celu platu (19.000) dali za vrtić? Da li RTK može nekako doći do zvanične informacije od nadležnih?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *