За енергетску санацију породичних кућа и станова у Крагујевцу ове године 50 милиона динара

Град Крагујевац је конкурисао за нови Национални програм за енергетску санацију породичних кућа и станова који је расписан почетком јуна.

За ту намену је из градске касе опредељено 20 милиона динара, а додатна средства у износу од 30 милиона динара обезбедиће Министарство рударства и енергетике, потврдила је министарка Дубравка Ђедовић.

Све процедуре би требало да буду завршене до септембра када се очекује расписивање конкурса за грађане.       

Министарка рударства и енергетике је најавила да ће током ове године бити настављен програм енергетске санације породичних кућа и станова, који спроводе локалне самоуправе и да ће Крагујевац моћи да рачуна на 50 милиона динара за те намене.

У 2022. години у Крагујевцу је потписано 245 уговора и преко 70 одсто се односило меру замене столарије.

Ове године се очекује знатно већи број уговора, а грађани ће моћи да се пријаве за замену столарије, поставвљање изолације, замену котлова, за соларне панеле и колекторе.  

Током претходне године Министарство рударства и енрегетике је за програм енергетске санације породичних кућа и станова у Србији определило 2,6 милијарди динара за близу 20.000 домаћинстава.

Ове године се очекује дупло већи износ новца за 50.000 домаћинстава.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *