За фискултурну салу у средњој школи у Тополи издвојено 28 милиона динара

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић свечано је отворио фискултурну салу у средњој школи „Краљ Петар I“ у Тополи.

За реконструкцију сале министарство је издвојило буџетска средства у износу од 28 милиона динара.

„До сада смо подржавали различите манифестације у општини Топола током претходних година, пре свега манифестацију Етно сајам и са том праксом ћемо наставити и даље.

Недавно смо у Тополи отворили Јединствено управно место чиме смо грађанима олакшали остваривање њихових права у различитим управним поступцима.

Општина Топола и грађани ове општине ће у Министарству државне управе и локалне самоуправе и даље имати поузданог партнера и надам се да ћемо и убудуће заједнички да реализујемо пројекте који су од интереса за грађане Тополе али и целе Шумадије“, рекао је министар Мартиновић, додајући да је само у општину Топола из буџетског фонда уложено 38 милиона динара.

Он је овом приликом истакао и да је завршен јавни позив за буџетски фонд, а укупан износ буџетског фонда за ову годину је 490 милиона динара.

„Велики број општина из целе Србије се пријавио и у наредном периоду нас чека један не баш једноставан посао, а то је да тих 490 милиона динара што правичније расподелимо тако да што већи број јединица локалне самоуправе добије одговарајућа средства.

Сви пројекти који су послати од стране локалних самоуправа су веома важни за њих, тако да ћемо се потрудити да свакој општини помогнемо.

Желим да нагласим да јединицама локалне самоуправе преко разних пројеката помажу и друга министарства.

Следимо политику председника Александра Вучића и Владе Србије, а то је економски развој целе наше земље од севера до југа и од истока до запада, како би грађани у свим срединима живели што боље“, истакао је Мартиновић.

Он је још рекао да је Министарство државне управе и локалне самоуправе партнер свим општинама у Србији у реализацији важних пројеката, а реконструкција фискултурне сале у средњој школи у Тополи само је један од њих.

Председник општине Топола Владимир Радојковић захвалио се министарству на средствима које је обезбедило за реконструкцију сале, истакавши да је ово само први део пројекта, а да се у наредном периоду очекује и изградња Дома за ученике.

„Желимо најпре да се захвалимо председнику Александру Вучићу који је током своје недавне посете најавио и велике пројекте у водоснабдевању и сређивању ужег градског језгра овде у Тополи.

Укупна вредност тих инвестиција је око два милиона евра.

Много нам је драго што Влада Србије није заборавила нашу општину и жеља нам је да што више дочекујемо све министре јер то ће значити бољи стандард за све наше грађане“, рекао је председник општине Топола.

Он је додао да је за реконструкцију фискултурне сале у средњој школи Краљ Петар и Министарство за државну управу и локалну самоуправу определило средства у износу од 28 милиона динара, док је општина Топола издвојила око 14 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *