За јавне радове у Книћу издвојено милион две стотине хиљада динара

Национална служба за запошљавање расписала је конкурс за јавне радове за категорију теже запошљивих лица.

Конкурсом су обухваћена јавно комунална предузећа, удружења, привредна друштва и предузетници који могу да конкуришу по условима конкурса који спроводи НСЗ.

За ову сврху одобрено је више од милион две стотине хиљада динара. Јавни позив је затворен, а следи одлука о одобравању средстава.

Већ трећу годину заредом, општина Кнић, у сарадњи са Националном службом за запошљавање организује јавне позиве за запошљавање теже запошљивих лица. Позив за запошљавање у јавним установама је затворен.

За јавне радове одобрено је 1.203.000 динара, а у току је одобравање средстава.

Поред овог, објављен је и јавни позив за самозапошљавање за који су опредељена средства у износу од 800.000 динара. Конкурс је отворен до 31. јула ове године.

Поред овог, расписан је јавни позив послодавцима за запошљавање теже запошљивих лица на новоотвореним радним местима у постојећој привреди.

За овај јавни позив, обезбеђена су средства у сарадњи са НСЗ-ом у укупном износу од 5.840.000 динара.

Овај јавни позив је такође отворен до 31. јула текуће године.

Да би заинтересовани могли да се пријаве на конкурс, потребно је да се налазе на евиденцији националне службе за запошљавање филијале Крагујевац, испоставе Кнић.

Захтев се подноси НСЗ-у у филијали Крагујевац у два примерка, а сва документација везана за јавни позив се може на званичном сајту НСЗ-а, сајту општине Кнић као и у канцеларији за локални економски развој која послује у оквиру општинске управе општине Кнић.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *