За месец дана око 500 захтева за разговор са градоначелником

У циљу што боље комуникације са грађанима Крагујевца, градоначелник и његови сарадници организују пријем за грађане.

За месец дана пристигло је више од 500 захтева, а само градоначелник је, како наводе у његовом Кабинету, до сада разговарао са више од 90 грађана.

Углавном је реч о захтевима и они су различити – од финансијске помоћи, до уређења и изградње комуналне инфраструктуре у насељима.

У Градској управи подсећају грађане да, осим са градоначелником, Крагујевчани могу да закажу разговор код заменика градоначелника, председника Скупштине града, заменика председника и свих чланова Градског већа, у данима предвиђеним за пријем грађана.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић, након ступања на дужност, увео је праксу недељних пријема грађана.

Заинтересовани, уз претходну пријаву, могу у разговору са градоначелником да укажу на проблеме, затраже помоћ, или дају предлоге и сугестије.

Зорица Крстић једна је од 90-ак грађана који су искористили могућност да се пријаве за разговор коју је занимало да ли је у плану комунално уређење и асфалтирање улице Милутина Тодоровића у Бресници.

Крагујевчанка Ана Ризнић није хтела пред камерама Телевизије Крагујевац да прича о личном проблему због којег је дошла, али је истакла да је добро што грађани имају могућност да у директном разговору са градским функционерима укажу на проблем или дају предлог.

Крагујевачка фирма која у Илиној Води загађује животну средину, уређење Еко парка и рекел Лепенице су еколошки проблеми на које указују чланови Савета месне заједнице Лепеница и грађани насеља Илина Вода.

По решење или конкретан одговор су дошли код градоначелника.

Пракса показује да грађани углавном указују на комуналне проблеме и тешке услове живота, траже финансијску или помоћ при запослењу, а има и захтева према комуналним предузећима чији је оснивач град.

Са друге стране, сусрет са грађанима је прилика да градоначеник стекне реалну слику о стању у граду и друштву, а у његовом Кабинету наводе да ће, као први човек Крагујевца, учинити све да реши проблеме грађана.

Градоначелник Никола Дашић са грађанима разговара сваког понедељка од 6:30 до 7:30 уз претходно заказивање.

Због велике заинтересованости, а како би разговори били квалитетни и ефикасни, дневно је планирано око 15 пријема грађана.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *