За одржавање хигијене јавних површина 40 милиона

Програмом одржавања комуналне инфраструктуре, ове године, је за одржавање хигијене јавних површина, из градског буџета предвиђено више од 40 милиона динара.

Средства у узносу од 4,5 милиона динара биће утрошена за уклањање новонасталих дивљих депонија и осталог отпада, док је за редовно ноћно прање улица опредељено 20 милиона динара.

Намера Јавно-комуналног предузећа Шумадија је да, и ове године, уз помоћ суграђана, подигне хигијену и изглед града на виши ниво.

За одржавање чистоће јавних површина предвиђено је више 40 милиона динара.

Поред уређења зелених површина, у оквиру стандардног програма, перу се улице, спроводе се акције на уређењу мањих дивљих депонија у граду, организује се одвоз кабастог отпада из домаћинстава као и чишћење прилазних путева граду.

Предузеће Шумадија од ове године планира да промени програм одвожења кабастог отпада.

Иако се свакодневно чисте јавне површине, нове дивље депоније се стално појављују на разним локацијама у свим деловима града.

За уклањање новонасталих депонија смећа и осталог отпада, из градског буџета издвојено је 4,5 милиона динара.

Програм се спроводи у циљу заштите јавних површина и спречавања нарушавања хигијенских услова за становање.

У оквиру одржавања хигијене јавних површина врши се и прање улица, зашта је опредељено 20 милиона динара.

Лепо време екипе Јавно комуналног предузећа Шумадија користе за прање улица и тротоара, а у складу са временским условима, радови на чишћењу ризле и прању улица изводиће се и наредних дана.

На терену су и два нова усисивача за одржавање пешачких простора, који ће се највише користити за пролећно уређење јавних површина у граду.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *