За пола године кажњено 1.193 возача због непрописног паркирања

Поједини возачи заустављају и паркирају своја возила на необележеним местима у граду и на тај начин ометају остале учеснике у саобраћају.

Таквих локација има више у Крагујевцу. Једна од њих је код ресторана Палигорић и на овај проблем жале се мештани Карађорђеве улице.

Припадници саобраћајне полиције, у првих шест месеци ове године, открили су и санкционисали 1.193 прекршаја због непрописног заустављања и паркирања на територији Крагујевца. Казне су од пет до 20 хиљада динара.

Због непрописног паркирања на тротоару, зони раскрснице, пешачком прелазу, аутобуском стајалишту или надвожњаку припадници саобраћајне полиције, у првих шест месеци ове године, санкционисали су 905 прекршаја.

Због непрописног паркирања на коловозу, ометања нормалног одвијања саобраћаја и кретања пешака кажњен је 161 возач.

Упркос високим новчаним казнама поједини возачи користе места која нису предвиђена за паркирање и на тај начин ометају друге учеснике у саобраћају.

Таквих локација има више у граду, а једна од њих налази се код ресторана Палигорић. Оваква места у граду редовно обилазе припадници саобраћајне полиције и надлежних служби.

Из саобраћајне полиције и надлежних служби апелују на грађане да не паркирају своје аутомобиле на местима где то није предвижено, јер, осим што ометају остале учеснике у саобраћају, могу бити ригорозно кажњени.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *