За пројекте од јавног интереса 2,8 милиона динара

За финансирање и суфинансирање програма и пројеката, који су од јавног интереса за град Крагујевац, локална самоуправа, ове године, издвојила је више од 2,8 милиона динара.

Највећи износ које удружење може добити је 200 хиљада, а најмањи 60 хиљада динара. Са представницима удружења, у име Града, уговор је потписао Недељко Манојловић, члан Градског већа за образовање.

На јавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма и пројеката од јавног значаја стигло је 50 предлога, од којих је комисија одабрала 21.

Удружење српско румунског пријатељства Ризница једно је од оних чији ће програм међународних сусрета, захваљујући подршци града, бити реализован и ове године.

Члан Градског већа за образовање, Недељко Манојловић је представнике удружења упознао са новинама које су предвиђене новим правилником о финансирању и суфинансирању програма и пројеката и навео да су средства одобрена како за нове пројекте, тако и за тардиционалне програме и манифестације.

Пројекти који су добили подршку локалне самоуправе на конкурсу односе се, између осталог, на укључивање ромске деце у образовни систем, заштиту деце од злоупотреба на интернету, доборовољне локалне радне акције, старе занате и домаћу радиност.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *