За суфинансирање пронаталитетних мера град Крагујевац добио 7,6 милиона динара

Град Крагујевац је од Министарства за бригу о породици и демографију добио 7,6 милиона динара за суфинансирање пронаталитетних мера и пројеката.

Ове године средства су опредељена за реконструкцију и адаптацију вртића „Црвенкапа“ Предшколске установе „Нада Наумовић“.

Град Крагујевац је пети пут заредом добио финансијска средства од Министарства за бригу о породици и демографију, а ове године биће утрошена за реконструкцију и адаптацију вртића Црвенкапа у којем је недавно избио пожар.

Ресорно министарство је за суфинансирање 68 локалних самоуправа ове године издвојило 400 милиона динара.

Циљ Министарства је да до 2027. године подржи све градове и општине ради јачања локалне пронаталитетне политике.

Ова средства су од великог значаја јер ће радови на једном од већих градских вртића отпочети врло брзо.

Град је прошле године захваљујући овом виду подршке адаптирао вртић „Шврћа“ Предшколске установе „Ђурђевдан“, а купљена је и медицинска опрема за Централну цитолошку лабораторију за скрининг на карцином грлића материце Дома здравља Крагујевац.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *