За ујед пса или мачке луталице од 20 до 80 хиљада динара

Десетак грађана Крагујевца месечно поднесе захтев Градском правобранилаштву за надокнаду штете због уједа паса и мачака луталица на територији града.

У зависности од процене комисије, на основу достављене документације, надокнада износи од 20 до 80 хиљада динара.

Грађани које уједе пас или мачка луталица на територији града Крагујевца могу да поднесу Градском правобранилаштву захтев за мирно решење спора.

На тај начин избегава се судски спор и надокнађује настала штета.

Уз захтев потребно је да оштећени поднесе и одређену документацију на увид.

Могу се доставити и фотографије уједа које нису неопходне.

Из Градског правобранилаштва наглашавају да право на одштету, чији је максимални износ 80 хиљада динара, имају особе које су задобиле ујед само од паса и мачака луталица на подручју Крагујевца.

Након увида у документацију, одлуку доноси петочлана комисија коју формира градска управа.

У Градском правобранилаштву кажу да годишње добију око 100 захтева за мирно решавање спора због уједа паса и мачака луталица.

Иако се често дешава да комисија тражи да се достави још нешто од документације ради боље процене, спорови се, углавном, решавају у корист грађана.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “За ујед пса или мачке луталице од 20 до 80 хиљада динара”

  1. Zasto se ovaj novac ne iskoristi da se nesrecne zivotinje zbrinu i sterlisu?Kako se gradu isplati da daje tolike pare, kad moze da plati nekolicini veterinara da svakog meseca provedu po par dana sterilisuci macke i pse? Za par godina problem bi bio resen|!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *