Загревање пред трку за индекс

Универзитет у Крагујевцу, одлуком Сената, одобрио је упис 5.592 студената за следећу академску годину.

У јунском уписном року обезбеђено је 3.286 места на основним академским студијама, 1.924 на мастер, 334 на докторским и 48 места на специјалистичким студијима.

Школарина за школску 2020/21. годину, кажу у Ректорату овог универзитета, незнатно је промењена, а на два факултета је и мања него ове године.

На факултетима Универзитета у Крагујевцу школарину на основним студиима следеће године плаћаће 1.234 студента, на мастер студијама 1.182, за доктоске студије обезбеђено је 213 самофинансирајући места, док ће свих 48 полазника специјалистичких студија у наредној школској години плаћати школарину.

У Ректорату крагујевачког универзитета кажу да ће цене студирања бити сличне овогодишњим.

Студирање на факултетима овог универзитета коштаће од 39.000 до 250.000 динара. Неки факултети су незнатно повећали цене, а на неким је школарина мања.

Проректор Ранковић каже да је у току и реакредитација већине студијских програма, али и припрема нових о чему ће јавност бити обавештена тек када Национално акредитационо тело буде завршило посао који му предстоји.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.