Заједно и Шумадијска регија против концесије за крагујевачке апотеке

Странка Заједно и Шумадијска регија огласиле су се заједничким саопштењем, поводом тренутног плана за Апотеке Крагујевац којим ће се, како наводе, концесијом отуђити део апотека на 15 година.

На следећој седници Скупштине града Крагујевца, одборници Оливера Николић и Никола Нешић, предаће захтев за информације од јавног значаја, како би надлежни обавестили јавност о овом, како тврде, будућем великом проблему.

У саопштењу ове две политичке организације се наводи да у уговору који је у припреми стоји да би „концесионар имао обавезу и да једном броју запослених у Апотеци Крагујевца понуди заснивање радног односа, уз поштовање најмање истог нивоа уговорене плате коју су имали у Апотеци Крагујевац, али да ће број и структура запослених бити одређен предлогом Концесионог акта, Јавним уговором и конкурсном документацијом.

Концесионар ће имати обавезу да обезбеди евентуално недостајуће кадрове, сагласно важећим прописима” што, додају, недвосмислено показује шта ће бити са запосленима.

У Заједно и Шумадијској регији питају и да ли ће све апотеке да иду под концесију или само оне профитабилне и наглашавају да ће се инсистирањем на приватизацији Апотекарске установе нарушити мрежа апотека што ће последично угрозити снабдевање лековима у приградским насељима, а посебно у сеоским срединама.

Предмет лицитације, како је најављено, биће само атрактивне локације, док ће остале које такође постоје, не због профита већ јавног интереса, бити одмах затворене, тврде у овим политичким организацијама.

Здравље нације није роба, нити може да се претвори у још један извор лаке зараде за „инвеститоре“ блиске власти, стоји у саопштењу, уз напомену да поједине апотекарске установе у Србији још увек нису приватизоване, попут Апотекарске установе Београд која успева да одоли приватизационим притисцима.

Стога је потребно да и Крагујевчани подигну свој глас и сачувају Апотекарску установу Крагујевац, као и њену имовину, оцењују у Заједно и Шумадијској регији.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *