Заказана 14. седница Скупштине града

Редовна седница Скупштине града, 14. по реду, биће одржана 23. фебруара, договорено је на данашњем састанку председника локалног парламента Мирослава Петрашиновића са представницима одборничких група.

На дневном реду наћи ће се и предлог одлуке о проглашењу 2018. године – годином обележавања јубилеја 200 година прве престонице модерне Србије.

У образложењу ове одлуке стоји да се овим јубилејом обележава и зачетак развоја града, раног парламентаризма, законодавства, администрације, образовања, културе и новинарства као и целе Шумадије.

На дневном реду 14. редовне седнице Скупштине града наћи ће се предлог одлуке о екстерној ревизији Завршног рачуна буџета града Крагујевца за 2017. годину.

Одборници ће разматрати и предлог одлуке о изради плана детаљне регулације за изградњу далековода Кнић, Страгари и Баре, на територији града Крагујевца.

На редовној седници Скупштине града биће речи и о предлозима одлука о вршењу оснивачких права над Спортским привредним друштвима Рукометни клуб „Раднички 1964“ и Крагујевачки ватерполо клуб „Раднички“.

Одборници ће разматрати и предлог одлуке о остваривању права на повлашћену вожњу јавном градском и приградском превозу путника, и предлог одлуке о конверзији потраживања града Крагујевца у трајни улог у капиталу Холдинг компаније Памучни комбинат Јумко Врање.

На седници ће се наћи и предлози решења о давању сагласности на финансијске планове Установа културе, чији је оснивач град Крагујевац.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.