Замена дотрајалих инсталација на магистралном цевоводу

Екипе Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ приводе крају радове на замени инсталација на магистралном цевоводу, од дела производног постројења Гружа до Вучковице.

Ове инсталације на цевоводима нису мењане последње три деценије.

Комплетне радове у вредности од 260 хиљада евра финансираће ово локално комунално предузеће.

Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“ ове недеље завршило је неопходне радова на замени затварача Ф 1000 на магистралном цевоводу од дела производног постројења Гружа до Вучковице.

Ово је прва фаза радова, а очекује се да, до краја године, замене још једно кључно чвориште на овом магистралном цевоводу.

Реконструкцијом битних чворишта и заменом дотрајалих затварача, омогућиће се, како кажу у градском Водоводу, нормално функционисање водосистема, а самим тим ће се побољшати и квалитет водоснабдевања.

Почетком марта очекује се наставак радова од Вучковице према граду, када ће бити замењена још два чвора.

Уколико дође до хаварија на магистралном цевоводу, овим радовима обезбеђена је бржа могућност испирања цевовода, али и апсолутна контрола над тим делом мреже.

То до сада није било могуће јер су били неисправни магистрални затварачи.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *