Замењени семафори на раскрсници Ђинђићеве и Саве Ковачевића

На раскрсници улица Доктора Зорана Ђинђића и Саве Ковачевића, једној од најпрометнијих, екипе Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац замениле су све семафоре.

Радови на овој тачки, изузетно оптерећеној и друмским и пешачким саобраћајем, били су у плану тек за неколико месеци, али је због великог квара тај посао морао да буде завршен у најкраћем року.

Трајао је и одрадио своје за 40 година семафор на једној од најпрометнијих раскрсница у центру Крагујевца.

Летос је почео да се квари, да би пре неколико дана уморно угасио сва своја светла.

И онда је настала потпуна забуна међу грађанима који од јуче поподне затичу раскрсницу без иједног саобраћајног светлосног обележја.

За вожњу нимало једноставне прилике, а сналажење у вечерњим сатима подразумева стрес за воланом, али и на пешачком прелазу.

Екипе Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац током дана су радиле на замени уређаја.

Поред центра града, обезбеђена је и деоница у насељу Станово, односно изузетно фреквентан магистрални и локални путни правац.

Хоризонтална и вертикална сигнализација се обнавља сваковневно широм града, у складу са потребама, јер се увек, како објашњавају надлежни, у неком делу града догађају оштећења лежећих полицајаца, стубића, као и саобраћајних знакова.

Највеће проблеме задају мале улице због често неприступачног терена или недостатка простора.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *