Домаћа пивара „КГ Брувери“ у Драчи, надомак манастира Дивостин, већ четири године производи пиво.
Кумови и пословни партнери у овом послу, Ђорђе Павићевић и Никола Стефановић, као љубитељи квалитетног и доброг пива, произвели су своје које носи назив „сто један“.
Ова пивара једна је од првих домаћих које су основане у Шумадији.
Власници ове шумадијске пиваре кажу да произвођачи занатског пиварства праве један стил пива.
Истичу да раде искључиво са природним сировинама, без адитива и вештачких боја.
Вода је локална, из Драче, и она се у процесу производње прерађује.
На овај начин, уз адекватну хигијену, постиже се добар квалитет и јединствен укус.
Реакције људи који пробају ово пиво су позитивне, а конзументи задовољни и производом и услугом.
Ова врста домаћег производа и уопште занатске делатности овог типа све више се препознају и цене.
Посебну пажњу у пивари придају унапређењу културе испијања пива, са посебним акцентом на квалитет пива и његовом препознавању.
Ово пиво налази се у понуди и локалних угоститељских објеката.
Напитак се може купити и пробати и у самој пивари. У наредном периоду власници пиваре најављују три нове врсте пива.
Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.