Занатско пиварство у срцу Шумадије

Домаћа пивара „КГ Брувери“ у Драчи, надомак манастира Дивостин, већ четири године производи пиво.

Кумови и пословни партнери у овом послу, Ђорђе Павићевић и Никола Стефановић, као љубитељи квалитетног и доброг пива, произвели су своје које носи назив „сто један“.

Ова пивара једна је од првих домаћих које су основане у Шумадији.

Власници ове шумадијске пиваре кажу да произвођачи занатског пиварства праве један стил пива.

Истичу да раде искључиво са природним сировинама, без адитива и вештачких боја.

Вода је локална, из Драче, и она се у процесу производње прерађује.

На овај начин, уз адекватну хигијену, постиже се добар квалитет и јединствен укус.

Реакције људи који пробају ово пиво су позитивне, а конзументи задовољни и производом и услугом.

Ова врста домаћег производа и уопште занатске делатности овог типа све више се препознају и цене.

Посебну пажњу у пивари придају унапређењу културе испијања пива, са посебним акцентом на квалитет пива и његовом препознавању.

Ово пиво налази се у понуди и локалних угоститељских објеката.

Напитак се може купити и пробати и у самој пивари. У наредном периоду власници пиваре најављују три нове врсте пива.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *