Запослени у Фијату на продуженом одмору до 15. јануара

У последње време у појединим медијима појавиле су се информације о покретању новог модела аутомобила који би сишао са производних трака Компаније Фијат Крајслер у партнерству са компанијом ПСА.

У аутомобилској компанији у Крагујевцу ради око 5 хиљада радника који су на продуженом одмору до 15. јануара, а према речима председника Самосталног синдиката Компаније Фијат Крајслер, Зорана Марковића, радницима je саопштено да ће доћи до спајања две велике аутомобилске компаније Фијат Крајслера и Компаније ПСА у којој су велики аутомобилски брендови Пежо, Ситроен и Опел.

Синдикат и запослени у Компанији Фијат Крајслер очекују почетак рада фабрике 15. јануара што ће и даље усаглашавати производњу са потражњом и у 2020. години, наводи председник Самосталног синдиката Компаније Фијат Крајслер, Зоран Марковић.

Спајањем Фијата са Корпорацијом ПСА дошло би до производње новог модела аутомобила што би донело и већу упосленост запослених, додаје Марковић, који подсећа да је у власништву Републике Србија 33 одсто капитала Компаније Фијат Крајлер.

У последње време све више се говори о покретању производње новог модела у Крагујевцу како би се искористио капацитет фабрике за производњу 200 хиљада аутомобила годишње.

Фијат у Крагујевцу би могао да задржи годишњу производњу од 50 хиљада возила модела 500Л, освеженом увођењем погонских система и нових бензинаца.

Процењује се да је заједничка тржишна вредност компаније Фијат Крајслер и ПСА око 40 милијарди долара.

Годишњом производњом од 8,7 милиона аутомобила који силазе са фабричких трака остварује се приход од 170 милијарди евра.

Спајањем компанија лидера аутомобилске индустрије у свету били би смањени трошкови у циљу обезбеђивања инвестиција за нова еколошка возила на електрични погон.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *