Запослени у „Водоводу“ потписали нови колективни уговор

Запослени у Јавно комуналном предузећу „Водовод и канализација“ од данас имају нови Колективни уговор.

После детаљног разматрања, Колективни уговор потписан у присуству представника Града, послодавца и представника синдиката.

Запослени су изразили задовољство јер је више од 90 посто њихових захтева исуњено новим Колективним уговором.

Оснивач, град Крагујевац, али и послодавац ЈКП „Водовод и канализација“ очекују од запослених максимално радно ангажовање и пуну одговорност за послове које обављају.

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић, који је у претходном периоду у више наврата разговарао са представницима синдиката градског „Водовода“, најавио је потписивање територијалног Колективног уговора, којим ће бити обухваћена сва јавна предузећа.

Зараде запослених у Јавно комуналном предузећу „Водовод и канализација“ нису мењане од 2014. године, а просечна плата у овом градском предузећу износи око 37 хиљада динара.

Потписивањем новог Колективног уговора отвара се многућност за повећање плата радницима, али ће тај поступак бити применљив тек почетком наредне године, односно након укидања Закона о привременом уређивању основица за обрачун и исплату зарада.

Представници синдиката у ЈКП „Водовод и канализација“ задовољни су јер је Колективни уговор потписан.

И градоначелник Крагујевца Радомир Николић задовољан је постигнутим исходом преговора са синдикатима у „Водоводу“.

Сматра да су радници имали разлога за незадовољство, али да локална самоуправа, као оснивач овог предузећа, није могла да помогне због важећих законских прописа.

Потписивањем Колективног уговора сада су дефинисани односи, а укидањем Закона о привременом уређењу основица за обрачун и исплату зарада, запослени ће остварити веће зараде у новој календарској години.

Јавно комунално предузећа „Водовод и канализација“ најављује у наредном периоду амбициозне радове.

Потписивање Колективног уговора који ће омогућити веће зараде запослених предвиђа и већу одговорност и максимално радно ангажовање запослених.

Јавни сектор у граду Крагујевцу може у сваком тренутку да одговори потребама грађана, наводи градоначелник Николић који је најавио да ће у наредном периоду бити потписан територијални Колективни уговор којим ће бити обухваћена сва јавна градска предузећа у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *