Застава ТЕРВО планира повећање броја запослених

Стручњаци крагујевачког предузећа “Застава терво” и Војно-техничког института успешно су у прошлој години завршили тестирање новог војно-теренског возила “Застава НТВ”.

Популарни српски „хамер“ постао је део опреме Војске Србије. Значајно већи обим производње у овој години условиће, према речима Зорана Аџића директора овог предузећа и додатно ангажовање нових радника.

Ново теренско оклопно возило МРАП 6×6, ове године ући ће у састав наоружања Војске Србије.

Успешно је завршено и тестирање новог војно-теренског возила “Застава НТВ”, па је и популарни српски “хамер” постао део домаћег војне опреме.

За куповину овог возила већ су заинтересовани партнери из земаља Северне Африке, али и са Блиског истока.

Поред већих прихода, серијска производња новог теренског возила, доноси и отварање нових радних места.

У предузећу Застава ТЕРВО кажу да је прошла година успешно завршена, што потврђују и признања Министарства одбране, Привредне коморе Србије и Војно-техничког института.

У овој години, осим ангажовања нових радника, менаџмент крагујевачког предузећа очекује и сарадњу са новим кооперантима.

То је, објашњава Аџић, најбољи начин да се искористи домаће знање, упосле домаће компаније и да српска војска добије савремено наоружање и опрему.

Застава ТЕРВО је предузеће које је препознато као озбиљан члан српске индустрије наменских производа, иако у војној индустрији има свега три године стажа.

Заинтересованост за ново возило постоји и код домаћих јавних предузећа и страних купаца, и то како у војној, тако и цивилној варијанти.

Нови теренац би, према најавама, требало да замени читаву флоту војних возила.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

2 thoughts on “Застава ТЕРВО планира повећање броја запослених”

  1. “Успешно је завршено и тестирање новог војно-теренског возила “Застава НТВ”, па је и популарни српски “хамер” постао део домаћег војне опреме.”То што је успешно завршено тестирање не значи да је постао део војне опреме, то ће тек бити.Али ово популарни српски хамер а тек завршено тестиранје?!Где је то стекао популарност?Заинтересованост да, али популарност?

  2. Urađena je probna, nulta, serija koja je ušla u sastav VS. Tako da nije nelogično. Za ovo popularni… i da i ne. Na tržištu nije, jer ga na tržištu nema ali vole o njemu da čitaju i pišu po vojnim forumima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *