Завод за хитну медицинску помоћ обележио годишњицу постојања

Завод за хитну медицинску помоћ Крагујевац обележио је годишњицу постојања. Од 1983. године крагујевачка Хитна помоћ пружа здравствене услуге Крагујевчанима по најсавременијим принципима и протоколима.

Први пут ове године установљена је Повеља за допринос у раду и развоју Завода као највеће признање које ова здравствена установа додељује.

Завод за хитну медицниску помоћ Крагујевац почео је са радом пре 37 година у просторијама Института за јавно здравље Крагујевац.

Са минималним бројем особља и оскудном опремом лекари су правовремено стизали до пацијената и пружали им прву медицинску помоћ.

Од 2014. године крагујевачка Хитна помоћ има најбоље услове за рад у новоизграђеном објекту који је обезбедио Град.

Са 158 запослених Завод за хитну медицинску помоћ свакодневно прегледа од 150 до 200 најмлађих и најстаријих грађана.

Први пут ове године ова здравствена установа је установила Повељу за допринос у раду и развоју Завода.

Град Крагујевац је у само последњих шест година Заводу за хитну медицинску помоћ обезбедио 4 санитетска возила, 6 путничких аутомобила, апарате за дијагностику као и средства за сервисирање возила.

Због ванредног стања и опасности од ширења корона вируса Повеља ће локалној самоуправи бити уручена на Видовдан.

Руководство Завода за хитну медицинску помоћ захвалило се свим организацијама, установама и донаторима са којима ова здравствена установа има одличну сарадњу већ дуги низ година.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *