Завршен јесењи распуст, настава по првом моделу

Продужени распуст за ученике основних и средњих школа, који је ове године због неповољне епидемиолошке ситуације трајао девет дана, завршава се 15. новембра.

Ђаци се у понедељак поново враћају у клупе и настава ће у већини школа бити организована по првом моделу образвоно-васпитног рада.

Након девет дана продуженог распуста ђаци у понедељак настављају са похађањем наставе.

У свакој локалној самоуправи посебно се разматра епидемиолошка ситуација и одлучује по ком систему ће се радити.

У већини школа у Србији образовно васпитни процес ће се наставити по првом моделу који подразумева непосредну наставу, осим у Београду, Великом Градишту и Нишу где ће се примењивати комбиновани модел.

Продужење распуста је и раније практиковано како би се прекинуо ланац сезонског грипа што је ове године био случај са корона вирусом.

Још увек није одлучено на који начин ће се надокнадити три дана колико је рапуст продужен у односу на претходне године.

Као и до сада у школама је обавезно ношење заштитних маски.

Запослени у образовању прате упутства Кризног штаба и Министарства просвете како би школска година могла да се изведе до краја по уобичајеном плану и програму.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *