Завршена манифестација Дани крагујевачке књиге

Народна библиотека „Вук Караџић“  је и ове године организовала традиционалну манифестацију „Дани крагујевачке књиге“ која је данас завршена.

Девет година за редом књижевни ствараоци, али и запослени у образовним и установама културе, на овој манифестацији представљају своја издања и публикације.

Ове године, у измењеним околностима због епидемиолошке ситуације услед пандемије корона вируса, програми су организовани у дигиталном формату.

„Дани крагујевачке књиге“ су завршени извођењем позоришне представе „Тотови“ крагујевачког Студентског културног центра.

Један од програма на манифестацији „Дани крагујевачке књиге“ коју је организовала Народна библиотека „Вук Караџић“ био је посвећен раду библиотека у Шумадији.

Лист за библиотекарство, књижевност, културу и завичајност „Слово о Лапову“ представљен је на овогодишњој манифестацији.

Четврт  века „Слова“, Култура у доба короне, Приче о Лапову, Најоригиналнији књижевно-уметнички вредан споменар, Мере за подмалађивање Шумадије, само су неки од  наслова који су се нашли у часопису „Слово о Лапову“, а који је објављен 1. децембра прошле године.

Општинска библиотека „Слово“ из Лапова обележила је 25 година постојања и рада, а поводом овог јубилеја објављена је књига „Пупак Балкана“.

Књижевница и уредница издања лаповачке библиотеке, Данијела Вулићевић, иначе чланица Удружења књижевника Србије, објавила је књигу „Југовање“ која сардржи кратке приче.

Књига је објављена у издању Установе културе „Кораци“, а на основу прошлогодишњег конкурса.

Осим кратких и духовитих прича које су настале на основу возачког искуства на путевима Шумадије, ауторка бележи и праве животне драме.

Судећи по броју и разноврсности програма који су организовани, али и посећености на Јутјуб каналу Народне библиотеке, овогодишњи „Дани крагујевачке књиге“ су оправдали очекивања.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *