Завршена обука за коришћење правне базе

Студентима Правног факултета у Крагујевцу, полазницима бесплатне обуке за коришћење електронске правне базе “Параграф лекс” уручени су сртификати.

Прилику да стекле додатна знања имало је 26-оро будућих правника. Обука је резултат сарадње Правног факултета и компаније “Параграф лекс”.

“Параграф лекс” је компанија која више од 20 година својим корисницима обезбеђује, брз, сигуран, тачан и ажуран приступ информацијама које су важне за успешно и законито пословање у Републици Србији, Црној гори и Босни и Херцеговини.

Нуди бесплатно стручно усавршавање у области коришћења електронске правне базе података. Протокол о сарадњи са Правним факултетом Универзитета у Крагујевцу потписан је 2007. године.

Управа факултета је препознала значај примене нових технологија у високом образовању и, у складу са тим, омогућила студентима да се након завршетка студија укључе у правничке послове као компетентни, стручни и оспособљени кадрови.

Након завршене обуке, сви студенти су добили сертификат, који се третира као додатак дипломи Првног факултета у Крагујевцу.

На Правном факултету у Крагујевцу, до сада је обуку за коришћење електронске правне базе завршило укупно 624 студената, а од 2005. године око 7.000 правника са територије Србије.

Ова обука саставни је део наставе на Правном и другим факултетима у Србији у оквиру предмета међу којима су Правна информатика, Право информационих технологија, Управно и Правосудно-организационо право.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *