Завршетак радова на реконструкцији Краљевог подрума у Тополи до јесени

Радови на реконструкцији Краљевог подрума у оквиру Краљеве винарије у Тополи су у току и требало би да буду завршени до септембра.

Вредност инвестиције у првој фази је милион 200 хиљада евра.

Општина Топола аплицирала је и за 400.000 евра за сређивање Винотеке и Дегустационе сале.

Радови на реконструкцији Краљевог подрума у оквиру Краљеве винарије у Тополи обухватају адаптацију, санацију и ревитализацију.

Поред замене кровне конструкције раде се и комплетне инсталације, али и проширење објекта новим просторијама. У плану је и нова линија за производњу.

Објекат је под заштитом као споменик културе, а реконструкцијом ће се очувати дух овог здања. Завршетак радова очекује се почетком јесени, а најкасније до почетка традиционалне Опленачке бербе грожђа.

Завод за заштиту споменика културе Крагујевац врши надзор над реконструкцијом објекта како би сачувао аутентичан изглед.

Реконструкција Краљевог подрума у оквиру Краљеве винарије у Тополи одвија се у оквиру пројекта ЕУзаТебе – културно наслеђе и туризам који заједнички финансирају Европска унија и немачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој, а спроводи ГИЗ.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *