Због чега је важна физичка активност у позним годинама?

Представници крагујевачког Института за јавно здравље и Завода за здравствену заштиту радника организовали су у Геронтолошком центру предавање о здравим стиловима живота.

Корисницима ове установе указано је на значај физичке активности и њену улогу у превазилажењу појединих здравствених тегоба.

Након пандемије корона вируса, током које су старији били суочени са ограниченошћу кретања, терапеути у Геронтолошком центру на различите начине мотивишу кориснике ове установе да се врате здравим стиловима живота.

Циљ је вратити старијима не само физичку снагу, већ и вољу, да се баве физичком активношћу.

Препознајући значај ове теме, крагујевачки Институт за јавно здравље је у сарадњи са Заводом за здравствену заштиту радника, за кориснике Геронтолошког центра организовао предавање о здравим стиловима живота.

Присутнима је показано и неколико основних вежби, које могу свакодневно да раде.

У наставку сарадње ових установа биће организовано дружење малишана са корисницима Геронтолошког центра, поводом Дана планете земље, а у плану је и обележавање 8. марта – Дана жена.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *