Због наглих промена времена више посла за Хитну помоћ

Нагле временске осцилације и промена температуре ваздуха утичу на здравље људи, посебно оних који имају хронична обољења.

У Заводу за хитну медицинску помоћ наводе да се, у претходних 24 сата, овој служби јавило више од 60 пацијената, међу којима је било највише оболелих од кардиоваскуларних болести.

Лекари апелују да пацијенти, који користе терапију, редовно узимају лекове, а њихов општи савет је да грађани, у највећој мери, раде на очувању имунитета.

Телефонски позиви грађана диспечерској служби Хитне медицинске помоћи најчешће су од стране хроничних болесника.

Висок или низак крвни притисак, астматичне тегобе, повишена температура и опструктивни проблеми највише тиште Крагујевчане.

У току пре поднева, овој медицинској служби, јави се око тридесеторо пацијената а тај број се удвостручи у току 24 часа.

Крагујевчани се радују доласку пролећа и топлим, сунчаним данима. Многи суграђани не реагују на временске осцилације и нагле промене температуре ваздуха.

Савети лекара су уобичајени, када је реч о хроничним пацијентима.

Неопходно је да редовно користе своју терапију, а уколико се болест погорша, да се хитно јаве лекару.

Савет који дају здравим људима односи се на исхрану и начин живота.

Готово сви медицински стручњаци имају јединствен став када је реч о имунитету.

Уколико је имуни систем јак, особе свих животних доба биће отпорне на вирусе, а уколико поведу рачуна о исхрани и адекватном облачењу смањују ризик од обољевања од грипа и прехладе.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *