Због проблема на далеководу, део потрошача без струје

Према доступним информацијама из крагујевачке електродистрибуције, због временских неприлика, дошло је до непредвиђеног прекида у снабдевању електричном енергијом једног броја потрошача у неколико крагујевачких приградских и сеоских насеља.

Прекид у снабдевању електричном енергијом изазван је кваровима на електро-енергетским постројењима преко којих се ова насеља снабдевају струјом.

У крагујевачкој електродистрибуцији објашњавају да је дошло до пада неколико далековода на више локација, углавном на неприступачном руралном терену, због обилних снежних падавина и изузетно лоших временских услова.

Ове аварије су без струје оставиле потрошаче у насељима Грошница, Јовановац, Цветојевац, Ботуње, Дивостин, Драча, Лужнице, Горња Сабанта, Велика Сугубина, Дулене, али и Бадњевац, Жировницу, Страгаре, Гружу, Губеревац, као и још неколико мањих села у околини.

Дежурна служба Електродистрибуције Крагујевац одмах је реаговала и у веома кратком року на терен послала све расположиве екипе како би отклонила наведене кварове.

Радови су још увек у току, екипе су на терену и настоје да што брже лоцирају кварове и оспособе хаварисане далеководе, који се углавном налазе на неприступачном, завејаном и брдовитом терену.

Уколико не буде непредвиђених околности, очекује се да током дана буде сукцесивно успостављено напајање електричном енергијом већине потрошача који нису имали струју.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *