Зборник радова на тему „Доста су свету једне Шумарице 2021“

Зборник најбољих литерарних радова на конкурсу „Доста су свету једне Шумарице 2021“ представљен је у Музеју „21. октобар“.

Спомен парк, промоцијом овог годишњака, традиционално обележава дан нашег највећег просветитеља, Светог Саве, школске славе, коју су славили и ђаци крагујевачких школа стрељани 21. октобра 1941. године. 

 Већ неколико година уназад Спомен парк „Крагујевачки октобар“ Зборник најбољих литерарних радова на конкурсу „Доста су свету једне Шумарице“ објављује у јануару, уочи Светог Саве.

На конкурс 2021. године пристигло је више од 1200 ученичких радова, од чега су петину чинили литерарни.

У жирију за литерарне радове биле су Весна Биочанин, професорка српског језика и књижевности, Јасна Вукићевић, професорка југословенске и светске књижевности и Јелена Давидовић, музејска саветница.

У зборнику се налазе и награђени радови ученица Прве крагујевачке гимназије – Николете Андријевић којој је припала друга награда и Срне Милошевић која је освојила треће место у категоријис редњих школа.

У годишњаку су и радови Анице Манојловић и Емилије Тодоровић из Прве крагујевачке гимназије, Марије Јоцовић из Прве техничке школе и Ане Гребовић из Основне Школе „Свети Сава“.

На конкурс у 2021. години пристигло је укупно 1212 радова, од чега 227 литерарних и 985 ликовних из168 основних и 34 средње школе.

Тема је била: „Живот је нешто велико и лепо.

Живот је навеће чудо“ из поеме Душана Радовића „Црни дан“ која је на Великом школском часу изведена 21. октобра 1971. године.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *