Здравствена заштита на сеоском подручју и куповина опреме у 2021.

На последњој седници локалног парламента усвојена је Стратегија социјалне заштите града Крагујевца за период од 2021. до 2025. године.

Овим стратешким документом предвиђена је реализација 83 пројекта.

У области здравствене заштите у прошлој години највише се радило на пружању адекватне здравствене заштите на сеоском подручју, али и на куповини неопходне медицинске опреме за здравствене установе.

Стратешким плановима, у овој години је предвиђено оснивање Завода за геронтологију и палијативну негу, који ће бити здравствена подршка оболелима и њиховим породицама.

Обавеза града је да обезбеди локацију.

Са друге стране, захваљујући Канцеларији за јавна улагања, одобрена је адаптација и реконструкција Центра за социјални рад Солидарност.

На последњој седници Скупштине града усвојена је Стратегија социјалне заштите града Крагујевца за период од 2021. до 2025. године, којом су обухваћене све циљне групе.

Са више од 8000 прикупљених јединица крви, Крагујевац већ шест година заредом добија признање за најхуманију средину.

Центар за социјални рад Солидарност ће и у овој години пружати услуге личног пратиоца за 27 корисника за шта је издвојено 3,5 милиона динара.

Очекује се и израда Локалног акционог плана за Роме и Ромкиње, односно њихову социјалну инклузију, као и израда плана за родну равноправност, превенцију трговине људима и превенцију дискриминације.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *