Дупло већи аграрни буџет у 2022. години за Шумадијске пољопривреднике

Пољопривредници у Шумадији имали су значајну помоћ и подршку Министарства пољопривреде и локалне самоуправе у 2021. години, кроз значајна материјална средства, субвенције и започете радове на уређењу путне инфраструктуре у селима.

За 2022. годину планиран је дупло већи аграрни буџет, улагање у механизацију и засаде пољопривредника и промоција Шљивовице, као озбиљног светског бренда.

За село и пољопривреднике 2021. година била је тешка. Уз помоћ локалне самоуправе и подршку ресорног Министарства, обезбеђене су субвенције које омогућавају останак младих на селу и бољи живот у руралном подручју. 

Сарадња са Агенцијом за регионални развој Шумадије и Поморавља била је од великог значаја за промоцију шљиве и алкохолних пића.

Током 2021. године започети су озбиљни радови на уређењу сеоске путне инфраструктуре.

Један од већих пројеката током 2022. године биће изградња дечјег дома на Бешњаји, а почетак радова очекује се на пролеће.

Најзначајније је повећање аграрног буџета, као и улагања у механизацију  и осигурање пољопривредних усева. 

Током 2022. године радиће се на легализацији сеоских бунара и решавању проблема са водоснабдевањем у руралном подручју.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *