„Зелена оаза“ у Основној школи „Мома Станојловић“

Претварање школских дворишта у зелене оазе, један је од циљева пројекта који крагујевачко Удружење „ЕДУКОС“ реализује на подручју града, уз подршку локалне самоуправе.

Поводом Светског дана климатских промена, који се обележава данас широм планете, у дворишту Основне школе „Мома Станојловић“ посађено је неколико садница дрвенастих биљака, чиме је, на симболичан начин, пружен допринос ублажавању последица глобалног загревања.

Сачувајмо планету за будуће генерације, порука је коју су поводом Светског дана климатских промена, послали ученици и запослени у Основној школи „Мома Станојловић“.

Њихов допринос заштити животне средине и смањењу емисије штетних гасова огледа се у озелењавању школског дворишта, које је богатије за неколико дрвенастих биљака.

Ђаци ове школе свесни су еколошких проблема и озбиљности последица које несавесно понашање људи оставља на животу средину. Зато је, кажу, важно да чувамо планету.

Садња дрвећа део је пројекта „Зелена оаза и кодови у нашим школама и парковима“ који реализује Удружење „ЕДУКОС“, уз подршку града Крагујевца.

Иако је међу пројектним активностима било и обележавање посађеног дрвећа бар кодовима, тај део посла биће одрађен накнадно. Саднице су поклон средње Шумарске школе из Краљева, са којом „Мома Станојловић“ планира наставак сарадње.

Осим у овом, саднице ће бити засађене и у дворишу основне школе „Трећи крагујевачки батаљон“ и „Драгиша Михаиловић“. Циљ је, кажу носиоци пројекта, подстаћи еколошку културу ученика и допринети ублажавању климатских промена.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.