Зоран Лазаревић освојио прву награду за сет фотогрфија „Када је град стао”

Крагујевчанин  Зоран Лазаревић аутор је колекције фотографија под називом „Време кад је град стао“, која је на 13. Изложби сувенира и туристичких публикација „Лесковац  2020“, освојила прво место у категорији Туристичка фотографија.

Колекција фотографија под називом „Време кад је град стао“ настала  је крајем априла и почетком маја, током полицијског часа у Крагујевцу.

На фотографијама су приказане пусте улице, без људи, што је током ванредног стања у Србији, односно током полицијског часа, била уобичајена слика.

Квалитет радова Зорана Лазаревића препознат је на 13. Изложби сувенира и туристичких публикација „ Лесковац 2020“, на којој су освојиле прву награду у категорији Туристичка фотографија.

Петочлани жири састављен од књижевника, уметника и представника Туристичке организације Лесковца ове године доделио је награде у једанаест категорија, а због пандемије корона вируса такмичење је одржано онлајн.

Иначе, Градска туристичка организација Крагујевац је на Узложби сувенира у Лесковцу освојила и две треће награде у категоријама Туристички плакат и Туристичка фотографија.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *