ЗЗШ пита шта је са Шумадија сајмом?

Градско сајмиште било је тема овонедељне конференције за новинаре Заједно за Шумадију.

У овој политичкој организацији тврде да Крагујевац више није сајамски град, а да је број остварених ноћења у крагујевачком одмаралишту на Копаонику у прва три месеца ове године мањи за две трећине од броја ноћења док је на власти био ЗЗШ.

Лидер Заједно за Шумадију каже да је Крагујевац, док је он био градоначелник, био сајамски град.

Направљен је објекат у првој фази, одржаване су значајне и познате манифестације, а у склопу Градског сајмишта било је одмаралиште на Копаонику где су долазила деца из целе Србије, тврди Стевановић и подсећа да је Градско сајмиште само себе издржавало и да град није давао никакве дотације Шумадија сајму.

Лидер ЗЗШ каже да, након промене локалне власти пре неколико година, Шумадија сајам не постоји, а њиме руководе људи који су, како тврди, залутали на сајам.  

У ЗЗШ кажу да су већ указивали на неправилности, неодговорност и злоупотребе у Шумадија сајму у претходном периоду.

Крагујевац више није сајамски град, на сајму ради неколико руководилаца, док су остали запослени на плаћеном, а одмаралиште на Копаонику је припојено Центру за образовање и за три месеца у њему је остварено само шест хиљада ноћења, тврде у Заједно за Шумадију.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *