ФМН Крагујевац на скупу физиолога у Врњачкој Бањи

У организацији Друштва физиолога Србије и Српског удружења за артериосклерозу, тромбозу и истраживање васкуларне биологије, од 11. до 14. септембра у Врњачкој Бањи биће одржан 6. састанак Европске секције и 7. састанак Северноамеричке секције Међународне академије кардиоваскуларних наука.

Тим поводом, организована је конференција за новинаре на којој је било речи о програму и значају међународног скупа. Овогодишњи учесник је и Факултет медицинских наука из Крагујевца.

Овогодишњи скуп Друштва физиолога Србије, биће усмерен на кардиометаболичке болести и истраживање, факторе ризика, оксидативни стрес и упале, генетику, превенцију кардиоваскуларних болести, епидемиологију, заштиту, исхрану, вежбање и хипербаричну физиологију.

Научни програм ће обухватити мноштво тема од молекуларних, ћелијских аспеката кардиоваскуларних наука па све до научних проблема којима се бави међународно научно удружење.

Успеси током предходних година, су овај тим стручњака из готово целог света, навели да испланирају догађај са циљем побољшања, истраживања и лакшег приступа глобалној истраживачкој сарадњи.

Према речима кардиоваскуларних стручњака, очекивања су да ће скуп бити јединствена прилика за све учеснике да размене своје идеје и дају допринос успешној сарадњи.

Иначе, Друштво физиолога Србије основано је у Београду давне 1951.године.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *