Реновирана фискултурна сала у школи у Белошевцу

Ученици Основне школе „ Драгиша Луковић Шпанац“ добили су адаптирану фискултурну салу захваљујући донацији компаније Sport Vision која реализује програм друштвено одговорних компанија у образовним установама широм Србије.

Пројекат је покренут са идејом да се омогуће бољи услови за спровођење физичких активности у школама и обезбеди квалитетно и сигурно место за развој, игру и одрастање.

Основну школу “Драгиша Луковић Шпанац” компанија Sport Vision одабрала је као једну у низу школа широм Србије за реализацију пројекта “Визија здраве будућности” са циљем да се ученицима побољшају услови за одвијање спортских активности.

Приоритет при избору имале су школе са дотрајалом инфраструктуром, као и оне са великом бројем ученика.

Поред свакодневног бављења физичким активностима у сали, ученици ће у адекватним условима моћи да организују и традиционалне „Недеље спорта“.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја подржало је пројекат спортске компаније.

Град Крагујевац претходних година издвојио је близу пет милион евра за реконструкције школа.

Реновиране су Основне школе „Мома Станојловић“, „Светозар Марковић“ „Трећи крагујевачки батљон“ „Милутин и Драгиња Тодоровић“ издвојено одељење у Илићеву, „Живадинка Дивац““Милоје Симовић“ и „Вук Караџић“ укључујући издвојено одељење у Трмбасу.

Потпуно је реконструисана „Политехничка“ Друга гимназија, „Тоза Драговић“ и Прва техничка школа.

Ђаци свих разреда Основне школе “Драгиша Луковић Шпанац” испунили су фискултурну салу у којој су им се придружили тренери овдашњих градских клубова. Школа у Белошевцу изузетну пажњу поклања школском спорту.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *