Кнић субвенционише 90 процената камате за пољопривредне кредите

Општина Кнић расписала је конкурс за пољопривредне кредите. Мештанима ове општине на располагању су 4 милиона 300 хиљада динара за куповину опреме и репроматеријала.

Интересовање грађана је велико, а конкурс је отворен до утрошка средстава.

Власници пољопривредних газдинстава са територије општине Кнић могу да конкуришу за пољопривредни кредит.

Општина је ове године издвојила више од 4 милиона динара за наменске кредите.

Заинтересовани пољопривредници могу да искористе кредит за куповину механизације и репро материјала у виду нафте, семена, ђубрива и хемије.

Овакви кредити ће вишеструко користити пољопривредницима, јер општина Кнић субвенционише 90 процената камате, док је учешће корисника кредита свега 10 процената.

Из општине најављују нове пројекте намењене пољопривредницима у циљу опоравка од непогода, али и нових улагања у развијање пољопривредних газдинстава.

Сви заинтересовани треба да се јаве Канцеларији за пољопривреду и заштиту животне средине где ће добити потврде да им општина Кнић одобрава да конкуришу за кредите код пословних банака са којима је потписан уговор о пословно-техничкој сарадњи. Конкурс је отворен до утрошка средстава.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *