Крагујевац функционише стабилно

У години у којој обележава два века од проглашења за прву престоницу модерне Србије, Крагујевац може да се похвали одређеном финансијском стабилношћу, изјавио је за Радио-телевизију Крагујевац градоначелник Радомир Николић.

Према његовим речима, буџет је стабилан, сва градска предузећа су ликвидна, а зараде се редовно исплаћују.

Николић је нагласио да актуелна градска власт има јасан план за остварење уштеда и увећање прихода.  Успостављање финансијске консолидације, један је од циљева чијем остварењу тежи актуелна градска власт у Крагујевцу.

Градоначелник Радомир Николић каже да потпуна финансијска стабилност још увек није постигнута и наглашава да, без обзира на то, систем функционише. Према његовим речима, сва градска предузећа су ликвидна, а зараде се редовно исплаћују.

Дан града, Крагујевац обележава свечано и скромно, без великих финансијских трошкова, рекао је градоначелник.

Он сматра да Крагујевчани немају разлога да не подрже овакву иницијативу градске власти, јер су мајске свечаности прилика да се Крагујевац представи у најбољем светлу.

Градончелник је позвао суграђане да својим присуством увеличају манифестације које се организују поводом Дана града и на тај начин у свет пошаљу поруку да је Крагујевац, који је пре два века проглашен за престоницу модерне Србије, и данас град отвореног срца.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *