Крагујевац комплетно покривен плановима детаљне регулације

Сви планови детаљне регулације који покривају град Крагујевац су урађени. Комплетном покривеношћу града плановима генералне регулације, омогућено је да се на свакој тачки града добије грађевинска дозвола.

Недостатак плана вишег реда више неће моћи да буде разлог да неко не може да поправи, изгради или реконструише кућу, каже за Телевизију Крагујевац Александар Ненковић, главни градски урбаниста.

Србија је покривена просторним планом Републике Србије, а у оквиру њега градови имају своје планове.

Закон је предвидео да сви градови требају да имају планове нижег и вишег реда.

Наравно, сваки град треба да има и детаљни урбанистички план, а у оквиру њега дефинишу се зоне које се покривају плановима генералне регулације. Крагујевац има 26 планова генералне регулације.

Тиме је град испунио законску обавезу израде планова генералне регулације за целу територију и уједно омогућио грађанима добијање грађевинских дозвола.

Урађен је и 27. план генералне регулације Страгара, у оквиру планова које Крагујевац финансира.

Рађен је и план детаљне регулације, велике радне зоне Собовица, јер се појавио велики инвеститор који је своју производњу лоцирао ван простора генералног урбанистичког плана.

Генерални урбанистички план 2025. обухватаће све оно што је потребно граду, локацију будућих саобраћајница, радне зоне, односно дефинише све оно што један урбанистички план треба да има, везано за развој града.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *