Крагујевачки кулинари освојили 13 медаља у Нишу

Крагујевачки кулинари освојили су 5 златних, 4 сребрне медаље и 4 бронзане медаље на Интернационалном такмичењу кулинара одржаном у Нишу од 15.-18.06.2018 године, под покровитељством града Ниша и ГО Медиана.

Такмичење је организовало Удружење туристичких и угоститељских посленика из Ниша.

Тим из Крагујевца су чинили потпредседник HoReCa асоцијације Крагујевац и ментор Владимир Арсенијевић, Владисав Милошевић, капитен тима Угљеша Степановић, Милан Стревановић, Немања Милосављевић, Лука Пецељ и Александар Бишевац.

Задовољни смо постигнутим резултатима, имајући у виду да је било преко 350 такмичара из преко 24 држава света, поприлично лоше услове за такмичење, а наш такмичарски тим је скоро потпуно подмађен и још увек није добро уигран. Део тима је морао хитно да се врати са нишког такмичења у Крагујевац како би одржали демострацију тајландске и јамајчанске кухиње па поново да врате у Ниш да наставе такмичење, и сасвим сам уверен да је на крају умор савладао наше такмичаре – казао је Вујадиновић.

Искрено, нисмо се надали да ће наши млади кулинари успети да преброде трему и чињеницу да се поред њих такмиче доста старији и вештији кулинари, међутим, наша јела су била јако интересантна и одлично припремљена, те медаље нису ни овог пута изостале. Очекују нас велика такмичења ове године у Србији и иностранству, тако да нам је ово такмичење добродошло и пружило увид у ствари које још треба поправити како би постигли изванредне резултате као и до сада – изјавио је ментор и наставник куварства Владимир Арсенијевић.

На међународном кулинарском такмичењу у Нишу кулинари из преко 20 држава широм света надметали су се у разним кулинарским дисциплинама трудећи се да презентују своја умећа и да на најбољи начин представе кулинарска достигнућа своје земље.

О најбољима је одлучивао жири предвођен славним именима бивше Југославије, као што је Стево Карапанџа из Загреба, Саша Мишић (Паклена кухиња) и мастер шефовима из Израела, Азербејџана, Италије, Русије, Словеније, Словачке, Грчке и других земаља, трудили су се награде најмаштовитије и најкреативније кулинаре.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *