Водичке туре и током лета

Градска туристичка организација Крагујевац, током лета организоваће водичке туре, како би заинтересоване грађане и туристе из земље и иностранства упознала са знаменитостима Шумадије.

У последња два месеца водичи Градске туристичке организације предствили су гостима из Шведске, Немачке, Словеније.

Поводом великог јубилеја – 200 година од проглашења Крагујевца за престни град модерне Србије, за запослене у Градској туристичкој организацији Крагујевца овог лета нема предаха, јер током јула и августа треба упознати најављене туристе са знаменитостима Шумадије.

Туристи најпре обилазе, цркву свете Тројице, задужбину кнеза Милоша Обреновића али и Шумарице и музеј 21.октобар.

Запослени у Градској туристичкој организацији наводе да се велики број туриста током водичких тура заинтересује и за сеоски туризам Шумадијског округа. Богата природа као и разноврсна храна је оно што их привлачи.

Водичке туре током лета организују се у зависности да ли су туристи из иностранства, Србије, ученици, студенти, предузећа, невладине организације.

Ове године дешавало се да због повећаног броја пријављених грађана за водичке туре и по два водича дневно организују посете, како би се на најбољи начин презентовала културно историјска баштина Крагујевца и околине.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *