Немачки гигант стиже у централну Србију?

Хрватски иноватор и произвођач електричних аутомобила Mате Римац објавио је да једна велика немачка аутомобилска фабрика долази у Србију како би производила компоненте за електричне аутомобиле.

Мате Римац је на свом Фејсбук профилу написао да је био на састанку фирме која има приходе скоро на нивоу хрватског БДП-а, али није открио о којој фирми је реч.

Навео је да је немачка компанија тражила локацију у источној Европи за градњу фабрике за електричне погонске системе.

Према његовим речима, надметало се 15 држава, а у финалу су остале Србија и Македонија.

„На крају су одабрали Србију“, написао је Римац, који је додао да ће се производити стотине хиљада погонских система за електричне аутомобиле.

Међутим, истакао је, због проактивности српске владе договорен је још један велики пројекат, али каже да није на њему да објави о чему је реч.

Жао ми је што нисам знао раније, јер бих погурао да се Хрватска узме у обзир. Но можда је и боље овако, вероватно би то био тотални waste of time (губљење времена) јер не би био први пут да сам то радио, закључио је Римац.

Мате Римац је хрватски иноватор и предузетник познат као оснивач и директор фирме „Римац аутомобили“. Компанија се бави производњом спортских електричних аутомобила. На Сајму у Франкфурту 2011. године представио је Concept One као конкурент „Ферарију“.

Амерички Блумберг је Римца уврстио међу личности које су обележиле 2012. годину.

ИЗВОР: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *