Одблокиран рачун Клиничког центра

Рачун Клиничког центра Крагујевац више није у блокади, потврдио је Телевизији Крагујевац, проф. др Предраг Саздановић, вршилац дужности директора ове здравствене установе.

Према његовим речима, први корак биће исплата два лична дохотка за 129 неуговорених радника који већ два месеца нису примили ни динар.

Након правоснажне пресуде Апелационог суда, а на основу дуга из 2010. и 2011. године, рачун крагујевачког Клиничког центра блокиран је 18. децембра прошле године за износ од 90 милиона динара.

Након дугогодишњег судског процеса, трошкова и камата, дуг према Велефарму ВФБ је „изашао“ на више од 180 милиона динара, објашњава Саздановић.

Тај дуг је, каже први човек Клиничког центра у Крагујевцу, захваљујући Влади Србије и Министарству здравља, крајем прошле године преполовљен.

У овом тренутку, Клинички центар Велефарму ВФБ дугује још 87 милиона динара.

Саздановић наводи да је, у претходна два месеца, иако је рачун био у блокади, ова здравствена установа, имала далеко више посла, посебно на клиникама за офталмологију и ортопедију и трауматологију, као и да су сви пацијенти били адекватно збринути.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *