Одржан осми Крагујевачки фестивал плеса

У организацији плесних клубова „Фиеста“ и „Долс“, у хали Језеро, одржан је осми Крагујевачки фестивал плеса, на коме је наступио велики број плесача уз класичне плесне и модерне кореографије.

И ове године, представили су се такмичари јуниорског и сениорског узраста у најатрактивнијим дисциплинама, а оцењивао их је међународни жири.

Крагујевачки плесни фестивал, основан је 2012. године. Прве године на фестивалу је учествовало око 800 такмичара. Осам година касније, на њему се такмичило неколико хиљада.

Плесачи су се, у такмичарском делу, жирију и публици представили у чак 26 плесних стилова, а били су подељени према узрасту, нивоу плесне технике и плесним формама.

На осмом Крагујевачком плесном фестивалу представило се више од 27 плесних клубова, а жири је и ове године био међународни.

Поред домаћих, чланови жирија били су и плесни стручњаци из Шведске, Немачке и Украјине.

Говорећи о резултатима осомогодишњег рада, оганизатори наводе да је плес подигнут на један висок ниво и да, захваљујући Крагујевачком плесном фестивалу, „деца у Крагујевцу пуне плесне клубове.“

Додају и да оно што је зацртано као циљ, на самом оснивању, тек сада после 7-8 година даје завидне резултате. У томе, наглашавају, посебну улогу имају деца и родитељи.

Аутори фестивала су Данијела Сагић, Јелена Алемпијевић, Јелена Бугарчић и Тијана Савић, а организатори крагујевачки плесни клубови “Фиеста“ и “Долс“.

Крагујевачки Плесни Фестивал заштићен је ауторским правима при Заводу за интелектуалну својину Србије.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *