Опрез у саобраћају због снега и леда

На путевима има снега и леда што отежава вожњу, па је, услед клизавих коловоза потребан додатни опрез, саопштио је Ауто мото савез Србије.

Екипе Јавно-комуналног предузећа Шумадија и Предузећа за путеве Крагујевац су на терену и спремне су да, по потреби, реагују.

Према речима Андреје Илића, начелника Управе за комуналне и инспекцијске послове, градска комунална предузећа нормално функционишу, без обзира на снежне падавине.

Сви учесници у саобраћају треба да буду посебно опрезни приликом вожње и да прилагоде брзину кретања условима на путу, наводи се у саопштењу Јавног предузећа „Путеви Србије“.

Предузеће за путеве Крагујевац одржава путну мрежу Шумадије и Поморавља у дужини од 750 километара, а екипе путара распоређене су на 9 пунктова са укупно 18 возила.

Како кажу, имају довољне количине соли – око 250 тона, 4.000 тона агрегата, а данас је, на пунктовима, допремељено још агрегата из каменолома Ковиљача и Стражевица.

Девет екипа Јавно комуналног предузеће „Шумадија“, обилази град и приград. Од тога 2 екипе, тренутно, одржавају градске улице, а 4 сеоске путеве, у укупној дужини од 650 километара.

Према речима надлежних, стање на путевима је стабилно. Агрегата има у довољним количинама, а обезбеђено је још 400 тона индустријске соли, због најављених обилних падавина.

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода, сутра се у већем делу Србије очекују обилније снежне падавине и значајно повећање висине снежног покривача. У планинским пределима и стварање снежних наноса.

Возачима се саветује да користе зимске пнеуматике, поштују ограничења брзине и да прилагоде брзину кретања зимским условима на путу.

На бројним деоницама у току су радови, па је на тим местима потребан додатни опрез и поштовање саобраћајне сигнализације, упозорио је Ауто мото савез Србије.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *