Осуде медијске кампање против ректора

Савет Универзитета у Крагујевцу донео је одлуку о покретању поступка за избор ректора крагујевачког Универзитета, како је предвиђено законом, шест месеци пре истека мандата на који је изабран.

На састанку колегијума Универзитета у Крагујевцу, декани факултета, који су у саставу крагујевачког Универзитета, осудили су како су истакли, незапамћену и бруталну медијску кампању против ректора, професора доктора Небојше Арсенијевића.

У саопштењу се истиче да су појединци који учествују у оваквим радњама, прекршили не само одредбе Етичког кодекса наставника, већ и све моралне норме, јер наносе штету како Универзитету и наставном особљу, тако и студентима и њиховим породицама и узнемиравају јавност.

Декани факултета ће у поступку избора ректора, заштити аутономију крагујевачког Универзитета, у складу са Уставом и Законом и неће дозволити да се под притиском таблоида, одлучује, уместо органа факултета Универзитета у Крагујевцу.

Иначе, јавности још увек нису познати резултати разговора са данашњег састанка министра Шарчевића и ректора Арсенијевића.

One thought on “Осуде медијске кампање против ректора”

  1. Malo je riječi koje mogu opisati velikog čovjeka, velikog učitelja nekog ko nas oko sebe okuplja i podržava najiskrenije i nesebično kao prijatelj i kao roditelj. Moja podrška od srca profesoru Nebojši Arsenijevicu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *