Oтворен почасни конзулат Мађарске у Крагујевцу

У Крагујевцу је отворена канцеларија почасног конзула Републике Мађарске која се налази у улици Саве Ковачевића број 3.

Иницијативу да Крагујевац буде први град јужно од Саве и Дунава који ће имати мађарски конзулат покренуо је амбасадор Републике Мађарске у Србији његова Екселенција Атила Пинтер који је са сарадницима из Мађарске у присуству градоначелника Крагујевца Радомира Николића и представника локалне самоуправе отворио почасни конзулат и именовао конзула.

Именовани почасни конзул проф. др Милан Радуновић најавио је сарадњу са локалном самоуправом која ће бити реализована у бројним пројектима и програмима.

Именовани почасни конзул проф. др Милан Радуновић представља веома важну карику у сарадњи локалне самоуправе са мађарским привредницима који већ најављују долазак заинтерсованих фирми које ће покренути производњу у Крагујевцу.

Радуновић истиче да крагујевачка Политехничка школа има дугу образовну традицију ученика који се школују и неколико образовних профила и представља извориште добрих кадрова.

Отварање канцеларија почасног конзула у Србији има велики значај наводи помоћник министра спољних послова Аца Јовановић који истиче да је до сада у Србији отворено 27 кацеларија почасног конзула. На том месту именовани су бројни интелектуалци и успешни привредници.

Почасни конзул Републике Мађарске директно ће сарађивати са локалном самоуправом. Он наводи да је Мађарска прошла тежак пут ка Европској унији, и да ће искуства ове суседне земље за Србију бити драгоцена.

Крагујевац има великих потенцијала, наводи почасни конзул и најављује сарадњу са локалном самоуправом и у области културе, спорта, образовања и туризма.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

One thought on “Oтворен почасни конзулат Мађарске у Крагујевцу”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *